Björn sadlade om från IT-branschen till byggbranschen

Björn Ihrner jobbade tidigare som systemutvecklare med valde att byta inriktning efter tre år in i branschen. Det var via bekanta som han för första gången kom i kontakt med Sten & Vägarbeten och nu sex år senare arbetar han som lagbas. Det är friheten att får vara utomhus och relationen med arbetskamraterna som fått honom att stanna.

– Förut trodde jag att det var inom IT-branschen jag skulle arbeta men nu skulle jag inte kunna tänka mig att byta tillbaka. Det är sammanhållningen med arbetskamraterna som är den absoluta drivkraften, förklarar Björn.

Karriären på Sten & Vägarbeten började som anläggare i ett projekt åt bostadsrättsföreningen BRF Körnaren på Lamberget i Karlstad där nya utemiljön skulle tas form. Sedan dess har han fått förtroende att genomföra arbeten som lett till att han idag intagit rollen som lagbas. För stunden arbetar Björn i ett projekt där Sten & Vägarbeten befinner sig på Norrstrand i Karlstad på uppdrag åt Karlstads kommun. Där bygger de övergångsställen, monterar taktila plattor för att underlätta för de med synnedsättning och breddar gång- och cykelvägar. Arbetet är en del av Karlstads kommuns satsning för att förbättra trafiksäkerheten i området.

– Arbetet här är en del av en rad projekt. Tidigare har vi varit och förbättrat övergångsstället intill Circle.K här på Norrstrand. Förhoppningsvis blir det flera liknande projekt i framtiden, avslutar Björn.

Med Björns yrkesskicklighet och förmåga att se helheten gör han ett strålande jobb!