”Det är en bransch där man ständig lär sig nya saker”

Magnus Wiklund inledde sin karriär som mättekniker efter sin utbildning som byggingenjör på Karlstads universitet. Därefter har han jobbat som arbetschef inom främst vägentreprenader. För snart ett och ett halvt år sedan började han sitt arbete på Sten & Vägarbeten.

Just nu arbetar Magnus som arbetschef i projektet Kvarteret Kanoten där vi ansvarar för markarbetet till vad som kommer att bli folkbostäder i trä. Tidigare har han även ansvarat över bland annat förlängningen av Frykåsens stations plattform och ombyggnation av Djupadalsgatan i Storfors.

Kunskapsutbyte med kollegor, varierande arbetsuppgifter och möjligheterna till att få testa nya saker är det mest givande med yrket. För att inte glömma utmaningarna. Det är en bransch som ständigt är i utveckling där det alltid finns nya saker att lära menar Magnus.

– Ibland arbetar man inom Ibland arbetar man inom projekt där man sedan tidigare inte har lika mycket erfarenheter. Då är det en ynnest att få jobba med andra erfarna personer där man har utbyte av varandras kunskaper. Man blir aldrig fullärd.

Som arbetschef varierar arbetsuppgifterna med arbetstid både på kontoret och ute på projekten. Något som passar Magnus perfekt. Med stora projekt på cv:t inom olika områden föredrar han själv att arbeta med vägbyggnationer.

– Jag har tidigare arbetat som arbetsledare inom driftområde Arvika och sydvästra Värmland vilket har gett mig erfarenheter som jag tar med mig när vi väl ska bygga och konstruera vägar. Mitt största projekt här på Sten & Vägarbeten var när väg 957 mellan Likenäs och Möre skulle breddas. Det är kul att arbeta där det händer mycket och när man får ett bra resultat med nöjda kunder. Då kan man även lämna efter sig en yrkesstolthet, avslutar Magnus. 

Framåtsträvande och nytänkande – vi på Sten & Vägarbeten är glada att fått Magnus till vårt team!