Ordning och reda – nyckeln till effektiva arbeten

Tack vare en tidigare anställd blev Bengt Samuelsson introducerad för Sten & Vägarbeten. Som ansvarig för bland annat förrådsförvaringen ser han till att var sak har sin plats – från minsta skruv till större redskap. 

Det var för åtta år sedan Bengt började arbeta för Sten & Vägarbeten. Innan dess körde han skogsmaskin men en arbetsskada satte begränsningar för arbetsuppgifterna. Tillsammans med vår verkstadsansvarig håller de nu ordning på att allt ligger på rätt plats.

– Det är till mig de oftast kommer när de vill låna något. Det kan vara allt från mindre krattor till 500 kg tunga ”paddor”. När de sen kommer tillbaka med sakerna ser jag till att allting kommer på rätt plats igen för att lätt kunna hitta det igen. För mig är det naturligt att hålla ordning och reda. När jag ska hämta en sak vill jag veta på vilken plats den ligger, det underlättar arbetet för alla, förklarar Bengt. 

Förutom att hålla lagret och förvaringsutrymmena städade arbetar även Bengt som reparatör. Han  förklarar att det är variationen i arbetet som motiverar honom. Varje dag är den andra olik. Arbetet i verkstaden innebär allt från att reparera fordon till att svetsa ihop delar som har gått sönder.

– Det är ett varierande arbete där det alltid finns något att göra. Det är väldigt kul att få laga saker som gör att andra personer blir glada – då vet jag att jag underlättar deras arbete, avslutar Bengt.

Arbetet som Bengt gör är vi på Sten & Vägarbeten väldigt stolta över. Tillsammans i verkstaden gör de arbetet lättare för alla!