Från arkivet

Vår historia fortsätter

Eftersom vi friar 50 år kommer det under september och oktober månad att komma ut en miniserie med tillbakablickar från några fartfyllda år här på Sten & Vägarbeten AB.

Dessa bilder tar oss in i ett Sten & Vägarbeten på 80-talet, då verksamheten hade börjat växa sig allt större i Karlstad.

Bild nummer ett visar vår före detta medarbetare Roger Wikander i sin orangea Sten & Vägarbetensoverall med tillhörande reklamkeps tillsammans med en inhyrd grävmaskinist. Då använde man en bräda och vattenpass för att få brädan i våg, samtidigt som man mäter djupet till underliggande ledning.

På den andra bilden kan man se Roger Wikander igen i orange keps med två arbetskamrater som lägger dagvattenrör och spillvattenrör från två stycken nysatta nedstigningsbrunnar. Det här jobbet utförs åt Göte Sundström på Örsholmen.

På den tredje bilden syns två till före detta medarbetare vid namn John Berg i grå jacka med spettet samt Avelino Desa Rollo i orange overall och gul reklamhatt som täcker med presenning. Här iordningställer man form för kantbalk till en ny industribyggnad. Vår grundare Sterner Edhlunds avvägningsinstrument står uppmonterat mitt i bilden, då han agerade som är fotograf. Denna bild är tagen på Ilanda industri område.

Om du vill läsa första delen i vår miniserie om Sten & Vägarbetens historia finns den här: https://www.sten-vag.se/aktuellt/stenhart-arbete-i-over-70-ar/